Skip to main content

SHIMANO INSPECTIE- EN VERVANGINGSPROGRAMMA

Shimano is een inspectie- en vervangingsprogramma opgestart voor bepaalde 11-speed HollowTech II race-cranksets. De cranksets die geproduceerd zijn tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019 hebben mogelijk problemen met het loslaten van de binding. Kijk hieronder om te weten te komen of ook jouw Crankstel valt onder deze actie!

HollowTech II Race-cranksets

Deze inspectie werd opgezet omwille van een probleem met het loslaten van de binding van de gebonden onderdelen van de crankarm. Deze binding kan dus scheiden en zelfs breken. Dit kan gevaarlijk zijn op de weg met een val en daardoor mogelijk letsel als gevolg. Daarom is het belangrijk om na te kijken of ook jouw crankstel nood heeft aan een inspectie en/of vervanging. Deze betreft de Shimano Ultegra FC-6800, Dura-Ace DC-9000, Ultegra FC-R8000, Dura-Ace FC-9100-P 11 speed bonded Hollowtech II race-cranksets in Europa.
Niet alle cranksets moeten geïnspecteerd worden! Enkel de cranksets geproduceerd tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019. Volg zeker het stappenplan hieronder om te weten of ook jouw crankstel nagekeken moet worden!

Stappenplan

Stap 1A

 1. Kijk het modelnummer na aan de binnenkant van de crankarm aan de onderkant gestempeld (Gele kader op onderstaande afbeelding).
  Ultegra FC-6800, FC-R8000 en Dura-Ace FC-9000, FC-R9100 en FC-R9100-P
  – Komt uw modelnummer overeen met de bovenstaande modelnummer?
  – Nee: Uw crankset is in orde en er is geen verdere actie nodig
  – Ja: Ga verder met stap 1B

Shimano Crankset CodesShimano Crankset Codes

Stap 1B

 1. Identificeer de productiecode op uw crankarm. Aan de binnenkant van de crankarm onderaan is er een code gestempeld (Blauwe vierkantje op bovenstaande afbeelding).
 2. KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK, LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE, en RF
  – Komt de productiecode op de crankarm overeen met bovenstaande tweeletterige productiecodes?
  – Nee: Uw crankset is in orde en er is geen verdere actie nodig
  – Ja: Ga verder met stap 2

Stap 2

Bel naar het filiaal van Fietsen Tim en breng uw fiets binnen voor een inspectie! Wij kregen duidelijke instructies en handleidingen om het inspectieproces goed te doorlopen. Wij inspecteren de crankset op tekenen van loslaten van de binding of delaminatie. Wanneer hier enige aanleidingen van zijn, krijgt u een gratis vervanging van Shimano. Onze monteurs zullen deze dan zorgvuldig monteren. Indien een vervanging niet beschikbaar is, krijgt u een seintje wanneer deze beschikbaar is!

Stap 3

Wees veilig op de baan en blijf uw fiets goed onderhouden! Vergeet niet tijdig een onderhoud te laten uitvoeren bij Fietsen Tim om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw fiets kan blijven genieten!